JoomlaLock.com All4Share.net
Δευ - Κυρ 09:00 - 14:00 & 16:00 - 21:00 

       +30 26650 24209 

Λονδίνο

Ιταλία

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο και οργανώστε το ταξίδι σας. Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και της Αγγλίας. Εκτείνεται εκατέρωθεν του ποταμού Τάμεση, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Επί δύο χιλιετίες ήταν σημαντικός οικισμός. Η ιστορία του ανάγει την ίδρυσή του στους Ρωμαίους. Από την ίδρυσή του το Λονδίνο παραμένει πρωταγωνιστής σε σημαντικά κινήματα και φαινόμενα της παγκόσμιας ιστορίας, όπως η Βιομηχανική Επανάσταση και η Αναγέννηση της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής.

Αποτελεί μεγάλο επιχειρηματικό, χρηματοοικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Εκεί εδρεύουν πλήθος εταιρειών, οργανισμών, καθώς και διαφόρων άλλων παγκόσμιων Ιδρυμάτων.Η επίδραση του Λονδίνου στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στα ΜΜΕ, στη μόδα και στις τέχνες, συνετέλεσαν στο να θεωρείται ως σημαντική παγκόσμια πόλη.

Στο Λονδίνο βρίσκονται τέσσερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Το Ανάκτορο, το Αββαείο και ο ναός της Αγίας Μαργαρίτας στο Ουεστμίνστερ, ο Πύργος του Λονδίνου, ο ιστορικός οικισμός του Γκρίνουιτς και οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι του Κιου.

Αξιοθέατα:

Ανάκτορα του Oυεστμίνστερ

Τα Ανάκτορα του Oυεστμίνστερ ή αλλιώς το Βρετανικό Κοινοβούλιο, είναι ο χώρος συνεδρίασης των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου—της Βουλής των Λόρδων και της Βουλής των Κοινοτήτων. Βρίσκονται στη δυτική όχθη του ποταμού Τάμεση, στην καρδιά της Πόλης του Ουεστμίνστερ. Το όνομα μπορεί να αναφέρεται σε δύο κτίσματα: τα Παλαιά Ανάκτορα, ένα μεσαιωνικό οικοδομικό σύμπλεγμα και το μεγαλύτερο μέρος του οποίου καταστράφηκε το 1834, ή στο σύμπλεγμα που τα αντικατάστησε, τα "Νέα Ανάκτορα", τα οποία σώζονται μέχρι σήμερα. Είναι αξιοσημείωτο ότι έχει διατηρηθεί το αρχικό αρχιτεκτονικό τους ύφος αλλά και η αρχική τους λειτουργία ως βασιλικής οικίας για τελετουργικούς σκοπούς.

Αββαείο του Ουέστμινστερ

Το Αββαείο του Ουέστμινστερ είναι εκκλησία στο Λονδίνο. Είναι ανεξάρτητη εκκλησία η οποία αποτελεί τον τόπο στέψης των βασιλέων του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και τελευταία διαμονή του σκηνώματός τους. Η εκκλησία είναι κυρίως γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη Πόλη του Ουέστμινστερ, ακριβώς δυτικά των Ανακτόρων του Ουέστμινστερ. Ο ναός βρίσκεται υπό τον έλεγχο του βασιλικού οίκου της Αγγλίας και από το 1450 μέχρι το 1550 υπήρξε καθεδρικός ναός. Ο σημερινός ναός άρχισε να κατασκευάζεται από τον Ερρικό Γ΄ το 1245 ως τόπος ταφής του. Ο ναός βρισκόταν υπό κατασκευή από το 1245 μέχρι το 1517.

Μετρό Λονδίνου "Underground"

Το Μετρό του Λονδίνου, γνωστό με την επωνυμία "London Underground" ή, σε συντομία, απλά "Underground", είναι σιδηροδρομικό δίκτυο στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο εξυπηρετεί το μεγαλύτερο τμήμα του Λονδίνου και τμήματα του Έσσεξ, του Μπακιγχαμσάιρ και του Χiρτφορντσάιρ. Το αρχικό τμήμα του μετρό είναι το παλαιότερο στην ιστορία των αστικών σιδηροδρόμων, καθώς άρχισε να λειτουργεί στις 10 Ιανουαρίου 1863. Υπήρξε, επίσης, το πρώτο ηλεκτροκίνητο μετρό παγκοσμίως (1890). Σήμερα το μετρό διαθέτει δίκτυο με συνολικό μήκος γραμμών 402 km (45% από αυτό είναι υπόγειο) και 270 σταθμούς.

Oxford Street

Η Oxford Street είναι ένας σημαντικός δρόμο στο Ουεστμίνστερ στο West End του Λονδίνου . Είναι ο πιο πολυσύχναστος εμπορικός δρόμος της Ευρώπης , με περίπου μισό εκατομμύριο επισκέπτες καθημερινά , και από το 2011 έχει περίπου 300 καταστήματα .

Ο δρόμος ήταν αρχικά ένα Ρωμαϊκός δρόμος , τμήμα της Via Trinobantina μεταξύ Essex και του Hampshire μέσω Λονδίνου . Ήταν γνωστός ως Τάιμπερν. Έγινε γνωστός ως Oxford Street των 18ου αιώνα , και άρχισε να αλλάζει χαρακτήρα από έναν αστικό δρόμο στην εμπορική και λιανική μορφή του από τα τέλη του 19ου αιώνα.

*Πληροφορίες από Wikipedia

Πληροφορίες

  • Γλώσσα: Αγγλία
  • Νόμισμα: GBP Λίρα Στερλίνα

Επικοινωνήστε

 +30 26650 24209 

Για τηλεφωνικές κρατήσεις

   8ης Δεκεμβρίου 11Α
      46100 | Ηγουμενίτσα

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.