JoomlaLock.com All4Share.net
Δευ - Κυρ 09:00 - 14:00 & 16:00 - 22:00 

       +30 26650 24209 

Πάσχα στους Αγίους τόπους

Εκδρομή στους Αγίους Τόπους - ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΟΡΔΟΔΟΞΙΑΣ

Χαρίστε στον εαυτό σας ένα μοναδικό ταξίδι 

Εκδρομή Πάσχα στα Ιεροσόλυμα, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.  Είναι θρησκευτικά ταξίδια που σκοπό έχουν, για όσους θα συμμετάσχουν, την ψυχική ωφέλεια και πνευματική τροφοδοσία για να ενισχύσουν την πίστη και την πνευματικής τους ζωή “Τα Ορθόδοξα προσκυνήματα βοηθούν τον καθένα μας να νοιώσει ψυχική αγαλλίαση και πνευματική ανάταση..Περπατώντας εκεί όπου περπάτησε, έζησε, δίδαξε, σταυρώθηκε και ανεστήθη ο Χριστός μας.”

Τιμή Πακέτου 1,180€ το άτομο (Περιλαμβάνει Φόρους Αεροδρομίων)

Πρόγραμμα

1η Ημέρα12/04 ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΑΙΩΝ: ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση στις 13:00 στο αεροδρόμιο Μακεδονία και με πτήση της aegean airlines αναχωρούμε από Θεσσαλονίκη για Τελ Αβίβ μέσω Αθηνών. Άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 18:30 και αναχώρηση για Ιεροσόλυμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα13/04 M. ΔΕΥΤΕΡΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Βηθλεέμ. Προσκύνημα στη Βασιλική της Γεννήσεως, στο μέρος όπου γεννήθηκε ο Κύριος στη Φάτνη και στο σπήλαιο όπου βρίσκονται τα λείψανα των μικρών νηπίων. Θα διασχίσουμε το Χωρίο των Ποιμένων. (Εφ όσον υπάρχει αρκετός χρόνος θα επισκεφθούμε την Λαύρα του Αγίου Σάββα κ του Αγίου Θεοδοσίου.) Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα και επίσκεψη στη Γεθσημανή, όπου είναι ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας του Κυρίου και το όρος των Ελαιών στον τόπο όπου αναλήφθηκε ο Κύριος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα14/04 Μ. ΤΡΙΤΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΧΟΖΕΒΑΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ θα επισκεφθούμε το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατώρων Ιωακείμ και Άννης. Συνεχίζοντας περνάμε από την Ιεριχώ όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Προφ. Ελισσαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Συνεχίζουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή. Στη συνέχεια θα πάμε τον Ιορδάνη ποταμό στο πραγματικό σημείο όπου βαπτίστηκε ο Κύριος όπου και θα παρακολουθήσουμε τον αγιασμό. Επόμενη στάση στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Στην επιστροφή θα σταματήσουμε στη Βηθανία, στην εκκλησία Μαρίας και Μάρθας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα15/04 Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΘΑΒΩΡ – ΚΑΝΑ – ΝΑΖΑΡΕΤ

Πρωινό και αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβωρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Στην κορυφή του βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ανάβαση για προσκύνημα με ταξί κι εν συνεχεία με το πούλμαν κατευθυνόμαστε στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον ιερό ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην επιστροφή θα δούμε τα ερείπια της αρχαίας Καπερναούμ όπου και θα επισκεφθούμε το ναό των Αγίων Αποστόλων. Καθοδόν θα δούμε το Επτάπηγο, το Όρος των Μακαρισμών και την όμορφη πόλη της Τιβεριάδας, που είναι χτισμένη στο νοτιοδυτικό τμήμα της ομώνυμης λίμνης. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα16/04 Μ. ΠΕΜΠΤΗ :ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΤΕΛΕΤΗ ΝΙΠΤΗΡΟΣ)

Το πρωί θα εκκλησιαστούμε σ’ ένα από τα μοναστηράκια και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την Τελετή του Νιπτήρος, στο προαύλιο του Ναού της Αναστάσεως όπου ο Πατριάρχης πλένει τα πόδια 12 ιερέων σε αναπαράσταση της συμβολικής πράξης του Κυρίου κατά το Μυστικό Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Δείπνο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία Των Παθών Του Κυρίου μας στο Φρικτό Γολγοθά. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα17/04 Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Στις 08:00 θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία Των Μεγάλων Ωρών στο Πραιτώριο και στη συνέχεια τη Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού μέσω της οδού του Μαρτυρίου μέχρι το Φρικτό Γολγοθά. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στα Πανάγια Προσκυνήματα στο Ναό της Αναστάσεως, όπου Θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Το απόγευμα παρακολούθηση της Ακολουθίας της Αποκαθήλωσης στο Ναό της Αναστάσεως. Δείπνο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου προ του Πανάγιου Τάφου. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα18/04 Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου για να προσεγγίσουμε το Ναό της Αναστάσεως. Στις 12.00 το μεσημέρι παρακολούθηση της Τελετής Αφής του Αγίου Φωτός στο Ναό της Αναστάσεως. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το Τάφο του Δαυίδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ μετάβαση στην εκκλησία για την Αναστάσιμο Θεία Λειτουργία. Διανυκτέρευση.

8η Ημέρα19/04 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πρωινό ελεύθερο. Γεύμα νωρίς το μεσημέρι και εν συνεχεία παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας της Δεύτερης Ανάστασης (Τελετή της Αγάπης), στο Ναό της Αναστάσεως. Αναχώρηση στης 14:00 για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Καθ’ οδόν στάση για προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου, στη Λύδα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση στης 19:20 για Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικό εισιτήριο ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
 • Φόροι αεροδρομίων & Επίναυλος Καυσίμων.
 • Διανυκτερεύσεις (7) σε ξενοδοχείο εντός της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Εκδρομές – ξεναγήσεις – περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Μετάβαση με ταξί στο Θαβώρ.
 • Φιλοδωρήματα (ξενοδοχεία και λεωφορεία).
 • Τοπικό ξεναγό / Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης.

Δεν Περιλαμβάνονται

Εισόδους σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους, ποτά και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Κάντε κράτηση τηλεφωνικά στο 2665024209 η στο γραφείο μας | Ηγουμενίτσα, 46100 - 8ης Δεκεμβρίου 11Α

Πληροφορίες

 • Διάρκεια: 8 ημέρες
 • Προορισμός: Άγιοι Τόποι Πάσχα
 • Αναχωρήσεις: 12/04/2020
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ξενοδοχείο: 4*
Package Price: €1,180.00

Δημοφιλές Πακέτο

Επικοινωνήστε

 +30 26650 24209 

Για τηλεφωνικές κρατήσεις

    Γρηγορίου Λαμπράκη 1 (1ος όροφος)
      46100 | Ηγουμενίτσα

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.