JoomlaLock.com All4Share.net
Δευ - Κυρ 09:00 - 14:00 & 16:00 - 21:00 

       +30 26650 24209 

Κωνσταντινούπολη 2019

5ήμερη εκδρομή 28 Οκτωβρίου - Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη κάθε Κυριακή. 

Σε αυτήν την εκδρομή θα θαυμάσετε παλαιά χωριά και σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, υπέροχες ξύλινες επαύλεις. Επίσης, υπέροχες γεύσεις και μυρωδιές σας περιμένουν! Ένα ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο! 

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη μοναδική και φαίνεται πως όλο και περισσότεροι το έχουν καταλάβει, καθώς τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός της έχει αυξηθεί σημαντικά και υπάρχουν περισσότερα εστιατόρια, μπαρ, γκαλερί και κλαμπ γύρω από την πόλη, από ό, τι τζαμιά (και πραγματικά η Κωνσταντινούπολη είναι γεμάτη τζαμιά). 

Λεπτομέρειες Εκδρομής

 • Οδική Εκδρομή
 • Από 200 €
 • 5 ημέρες - 4 διανυκτερεύσεις
 • Αναχώρηση 24 Οκτωβρίου

Πρόγραμμα

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη (630 χλμ.) Αναχώρηση στις 06.00πμ από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μια πρώτη γνωριμία με την πόλη περπατώντας στα όμορφα και γραφικά στενά του πεζόδρομου του Πέραν, θα σας ενθουσιάσει…

2η ημέρα: Μονή της Χώρας - Ι.Μονή Ζωοδόχου Πηγής - Θεοδοσιανά Τείχη - Αγ. Σοφία - Βασιλική Δεξαμενή - Ιππόδρομος - Σκεπαστή Αγορά (94 χλμ.) Σήμερα η μέρα μας θα ξεκινήσει με την επίσκεψη στην ιστορική Μονή της Χώρας, με τα υπέροχα ψηφιδωτά, το καλύτερο δείγμα της βυζαντινής αγιογραφίας του 14ου αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), όπου σύμφωνα με τον θρύλο έγινε το θαύμα με τα ψάρια την ημέρα της άλωσης, και τους τάφους των Πατριαρχών. Συνεχίζοντας παράλληλα με τα Θεοδοσιανά τείχη, φτάνουμε στο ιστορικό κέντρο και ακολουθεί η ξενάγηση στην του Θεού Αγ. Σοφία και στην υπόγεια Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού. Θα δούμε επίσης το μίλιον, τα λουτρά της Ρωξελάνης (Χιουρέμ), το Μπλε τζαμί, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την στήλη του Τρικάρηνου όφεως, την στήλη του Κων/νου και την Γερμανική Κρήνη του 1898. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στην Σκεπαστή Αγορά της Πόλης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να κάνουμε τις αγορές μας με το απαραίτητο φυσικά «παζάρι». Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και για το βράδυ προτείνουμε προαιρετικό δείπνο στις ψαροταβέρνες του Κουμ Καπί με βιολιά και λαούτα. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κρεμαστή Γέφυρα του Βοσπόρου - Χαλκηδόνα - Χάλκη - Θεολογική Σχολή Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Χαλκηδόνα (σημερινό Kadiköy) διασχίζοντας την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Φτάνουμε στην Χαλκηδόνα και έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στα σοκάκια και επίσκεψη στον Ι.Ν.της  ΑΓ. ΕΥΦΗΜΙΑΣ. Συνεχίζουμε με την προαιρετική μας εκδρομή στα μαγευτικά και καταπράσινα Πριγκηπόνησα. Πρώτος σταθμός μας η Χάλκη σημερινό ( Heybeli ada) για να επισκεφθούμε την περίφημη Θεολογική σχολή της Χάλκης και τον ναό της ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ με την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παυσολύπης. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Πρίγκηπο (σημερινό Büyük ada) και εκεί θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να κάνουμε τον γύρο του νησιού με τις παραδοσιακές άμαξες με τα άλογα, όπου θα θαυμάσουμε τις υπέροχες ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την ανάβαση-προσκύνημα στον θαυματουργό Αι Γιώργη τον Κουδουνά, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού με υπέροχη θέα. Γεύμα ατομικά στις παραθαλάσσιες ταβέρνες του νησιού και επιστροφή το απόγευμα στην ευρωπαϊκή ακτή της Πόλης με το πλοίο της γραμμής, έχοντας την ευκαιρία πάνω από το κατάστρωμα να δούμε και τα υπόλοιπα δύο νησιά την Αντιγόνη και την Πρώτη. Καθώς θα πλησιάζουμε στο Eminönü, θα αντικρίσουμε την υπέροχα φωτισμένη πόλη με τα μνημεία της. Άφιξη στο λιμάνι και μεταφορά στο ξενοδοχείο. 

4η ημέρα: Κρουαζιέρα Βοσπόρου - Ντολμά Μπαξέ - Χωριά του Βοσπόρου - Λέβεντ - Ουρανοξύστης Sapphire - Miniatürk Πρωινό στο ξενοδοχείο και επίσκεψη-ξενάγηση στο ανάκτορο Ντολμά Μπαξέ, την τελευταία κατοικία των Οθωμανών σουλτάνων, με την πρωτοφανή χλιδή του, χτισμένο στην ακτή του Βοσπόρου. Ακολουθεί η προαιρετική μας βαρκάδα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου  Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα, για να επιστρέψουμε πλέοντας παράλληλα της ασιατικής ακτής στο σημείο από όπου ξεκινήσαμε. Θα συνεχίσουμε οδικώς κατά μήκος της ευρωπαϊκής ακτής περνώντας μέσα από τα χωριά του Βοσπόρου (Μ. Ρεύμα, Μπέμπεκ, Στενή, Νιχώρι, μέχρι και τα Θεραπειά). Καθ’ οδόν θα θαυμάσουμε το παρελθόν αλλά και το παρόν του Βοσπόρου, με τα αρχοντικά και τις σύγχρονες υπερπολυτελείς κατοικίες, καταλήγοντας στο Λεβέντ (το Μανχάταν της Κωνσταντινούπολης) με τους ουρανοξύστες και τα υπερσύγχρονα εμπορικά κέντρα. Επίσκεψη στον δεύτερο ψηλότερο ουρανοξύστη της Τουρκίας τον Sapphire, όπου πληρώνουμε εισιτήριο για να μεταφερθούμε σε ένα 1’λεπτό κυριολεκτικά στην ταράτσα του με την εκπληκτική θέα σε όλη την Πόλη μέχρι τον Εύξεινο Πόντο. Η σημερινή ξενάγηση μας θα τελειώσει με την επίσκεψή μας στην MİNİATÜRK, το πάρκο που φιλοξενεί σε μινιατούρες όλα τα αξιοθέατα όχι μόνο της πόλης, αλλά και όλης της Τουρκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ προαιρετικό γλέντι σε νυχτερινό κέντρο με οριεντάλ μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση. 

5η ημέρα: Οικουμενικό Πατριαρχείο - Άγιασμα της Παναγίας των Βλαχερνών - Instanbul Forum - Ενυδρείο - Επιστροφή Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ. Χ. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, για να επισκεφθούμε το Aquarium (Ενυδρείο), όπου εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

Τιμοκατάλογος

Εκδρομή Ημ. Αναχώρηση Ξενοδοχεία

Τιμή κατ’ άτομο

σε δίκλινο/τρίκλινο

Επιβάρυνση
μονόκλινου
Παιδί
2-12
Διατροφή
Κωνσταντινούπολη
1000 & 1 νύχτες
Πρωινή
αναχώρηση
5 ημέρες/ 4 νύχτες
5 24 Οκτωβρίου Eterno 3*
Πλατεία Ταξίμ
199 € 105 € 115 € Πρωινό
Lion 4*
Πλατεία Ταξίμ
215 € 125 € 130 €
Nova Plaza Square 4*
Πλατεία
Ταξίμ
259 € 165 € 145 €
Seminal 4*
Πλατεία Ταξίμ
269 € 175 € 179 €
Golden Age 4*
Πλατεία
Ταξίμ
275 € 180 € 189 €
Avantgarde 4*
Superior
ΠλατείαΤαξίμ
279 € 180 € 189 €

Περιλαμβάνονται στην τιμή:

 • Μεταφορά Διαμονή σε Ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Πρωινό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Αρχηγός - συνοδός (ελληνόφωνος)
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:

 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Κάντε κράτηση τηλεφωνικά στο 2665024209 η στο γραφείο μας | Ηγουμενίτσα, 46100 - 8ης Δεκεμβρίου 11Α

Πληροφορίες

 • Διάρκεια: 5ημέρες
 • Προορισμός: Κωνσταντινούπολη
 • Αναχωρήσεις: 24 Οκτωβρίου
 • Διατροφή: Πρωινό
 • Ξενοδοχείο: 3* 4*
Package Price: €199.00

Επικοινωνήστε

 +30 26650 24209 

Για τηλεφωνικές κρατήσεις

   8ης Δεκεμβρίου 11Α
      46100 | Ηγουμενίτσα

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.